Els riscos de vendre una casa pel teu compte

De vegades el que és barat surt car, i a l’hora de vendre una propietat el millor és comptar amb ajuda professional experimentada.

Hi ha diversos riscos en vendre una casa pel teu compte, per això és ideal tenir l’ajuda d’experts en la venda i compra de propietats, aflorant el valor real de la propietat, com Vincle Cerdanya, experts immobiliaris de la zona de la Cerdanya, als Pirineus catalans.

Una de les raons per les quals la gent vol vendre casa seva sense dependre de l’ajuda i el suport d’agents immobiliaris professionals és per estalviar diners. Les tarifes de comissió típica pels serveis d’un agent de béns arrels generalment són significatives, però la veritat és una cosa que val la pena pagar.

Encara que si no vols pagar aquesta tarifa, vendre pel teu compte pot semblar una excel·lent manera d’estalviar diners, però desafortunadament, aquest no sol ser el cas. Vendre la teva propietat sense un agent de béns arrels és possible, però no és fàcil i sovint els riscos superen les recompenses.

Els errors més comuns en vendre casa teva

El treball d’un agent de béns arrels és conèixer tots els trucs i habilitats especials necessaris per vendre cases en el preu òptim de mercat.

No estar disponible per rebre visites o fins i tot una cosa que no se sol tenir en compte és que el fet que la persona que ensenya l’habitatge sigui el propietari provoca intimidació i incomoditat al comprador, això comporta que la visita sigui més ràpida amb pèrdua de detalls o que quedin qüestions importants sense parlar. Això posa el propietari en desavantatge, impedint fer-li que la venda de la propietat sigui eficient i fluida. Vegem les coses més comunes que les persones tendeixen a passar per alt quan menyspreen els agents immobiliaris professionals i la seva àmplia experiència.

Preu inadequat

Sempre s’ha de conèixer el valor de mercat adequat d’una propietat com més aviat millor quan es decideix vendre. Un preu dissuasiu espantarà els compradors potencials. La subvaloració et generarà un guany molt menor del que podries haver obtingut. Per assolir el preu de cotització correcte, la propietat s’ha d’avaluar amb cura des d’una perspectiva neutral.

Influenciats per una inclinació emocional a les teves propietats, molts venedors tendeixen a afegir valor a alguns aspectes distintius de la casa (el seu caràcter, les seves peculiaritats) sense adonar-se que un comprador potencial podria considerar aquestes mateixes coses com un obstacle. Els agents de béns arrels tenen un ampli coneixement actual de les tendències al mercat actual i els contactes i recursos. També són experts en preus i tots els petits detalls que ho afecten. Tenen les habilitats professionals per avaluar la propietat en venda de manera neutral, ja que no permeten que les seves emocions afectin la qualitat de la feina.

Reportatge fotogràfic

Un dels errors més comuns en la venda d’una casa sorgeix en la comercialització de propietats. Quan el venedor privat comença a anunciar la seva propietat, és important proporcionar imatges i vídeos que facin que la casa sembli tan atractiva com sigui possible, juntament amb una descripció detallada i professional. No brindar tota la informació necessària a un comprador potencial és una forma ràpida i segura de fer malbé una possible venda.

És rellevant recordar que els possibles compradors tindran cada petit detall sota la lupa, ja que s’estan preparant per invertir molts diners a qualsevol propietat que decideixin comprar. A diferència dels propietaris, els agents de béns arrels estan capacitats professionalment quan es tracta de presentacions de propietats. S’asseguren de fer un reportatge fotogràfic i vídeos de l’habitatge professionals per exposar el millor de la teva propietat.

Anuncis de mala qualitat

Molts propietaris de propietats que volen vendre casa seva, no comercialitzen la seva propietat tan bé com podrien perquè no volen gastar molts diners “extra” per posar-la a la venda.

Un anunci de mala qualitat no aconseguirà arribar fàcilment a clients potencials.

Desconeixement de la burocràcia i gestions administratives necessàries

No saber quins documents necessita per vendre la seva propietat pot costar car als propietaris que optin per vendre pel seu compte. Hi ha molts documents i moltes divulgacions que s’han de signar i enviar per al vostre arxiu durant el procés de venda de la casa. Un venedor ha de considerar programar taxadors, organitzar les inspeccions necessàries i complir una gran quantitat d’altres condicions.

Els agents de béns arrels tenen una capacitació completa pel que fa al maneig oportú de tots els tràmits necessaris relacionats amb la venda d’una propietat.