Homefullness: el plaer d’estar a casa i oblidar l’estrès

Alguna vegada t’has sentit aclaparat per l’estrès i la rutina diària? Enmig de les responsabilitats i compromisos, de vegades oblidem el valor de prendre’ns un moment per a nosaltres mateixos i simplement gaudir de ser a casa. En aquest article explorarem el concepte d’homefullness o el plaer d’estar a casa i oblidar-se de l’estrès.

La casa és molt més que un lloc físic, és un refugi on podem desconnectar del món exterior i recarregar les nostres energies. Practicar la homefullness implica cultivar la gratitud per tot allò que la nostra casa ens brinda, des de la comoditat i seguretat fins als moments de pau i tranquil·litat. Descobreix com pots aprofitar al màxim el teu temps a casa i convertir-lo en un espai de relaxació i de benestar enmig de l’agitada vida moderna. Prepara’t per descobrir el plaer d’estar a casa i oblidar-te de l’estrès!

Origen i concepte de l’Homefullness

Originat l’any 2022, aquesta tendència en decoració va començar a guanyar força al món del disseny d’interiors. Es tracta de l’homefullness, un concepte que cerca omplir de pau i energia positiva els espais que habitem. Es diu que l’homefullness és el plaer d’arribar al lloc on pertanys, on el minimalisme i l’harmonia renen per sobre de tot. Aquesta nova tendència consisteix a decorar amb objectes i mobles que ens transmetin aquesta sensació d’alleujament i de pertinença.

La revista Architectural Digest Espanya va ser una de les primeres a utilitzar aquest nou terme per descriure aquest estil de decoració que cerca mantenir l’ordre i l’harmonia a cada racó de la casa. En un món tan accelerat i caòtic, l’homefullness sorgeix com una resposta a la necessitat de trobar un lloc de calma i de serenitat a les nostres vides.

El homefullness es caracteritza per l’absència d’objectes innecessaris i la presència de mobles funcionals que ens ajuden a crear espais acollidors i harmònics. En entrar en una casa ordenada i plena d’energia positiva, el visitant experimenta un sentiment de plaer que l’envolta d’una atmosfera de tranquil·litat i de benestar. El plaer desapareix quan el caos i el desorde s’apoderen del lloc, trencant l’harmonia de l’ambient i afectant la nostra energia positiva.

homefullness hogar casa venta compra cerdanya

Principis del Homefullness

Aquesta nova paraula fa referència a la sensació de pau i relaxació que experimentem quan som a casa. La idea després d’aquest concepte és que la nostra casa l’ha de transmetre, i per aconseguir-ho cal prestar atenció a detalls com la decoració, l’ordre i la neteja.

En entrar a casa, has de sentir que ets en un lloc que es mereix una paraula per descriure íntegrament. Però, aquesta sensació de plaer va desaparèixer quan no vam aconseguir transmetre’l a la nostra decoració de la casa. És per això que en arribar a casa després d’un llarg dia de feina, has de sentir l’energia positiva que aporten les plantes d’interior i les formes sinuoses de la decoració de casa teva.

L’hora de crear un ambient acollidor i agradable a casa teva és crucial per mantenir aquesta sensació. Des de l’elecció dels mobles fins a la distribució dels elements decoratius, cada detall ha de contribuir a sentir-te a gust en entrar a casa teva. La decoració de la casa no només es tracta de tenir un espai bonic, sinó de crear un ambient que et faci sentir bé i que et faci venir ganes d’arribar a casa després d’un llarg dia.

Aquests són els principis de l’homefullness:

 • Crear un santuari: prioritza la creació d’un espai on relaxar-se i escapar de l’estrès.
 • Benestar mental: Una casa saludable, net, organitzada i lliure de saturació d’objectes contribueix al benestar mental.
 • Ritualitzar la teva vida diària: Transforma les activitats diàries en rituals que calmen i centren la teva ment.

La pràctica s’estén a diverses activitats de la casa, des de vestir-se fins a fer el llit, amb l’objectiu d’estar plenament present i permetre que pensaments, sentiments i emocions flueix lliurement. Aquest enfocament no només millora la gestió de l’estrès i les emocions, sinó que també potencia la intel·ligència emocional, l’autoestima i les relacions interpersonals, millorant així la qualitat de vida general.

Elements clau per crear una casa Homefullness

L’estil de decoració que predomina a casa teva ha de transmetre pau i positivisme, a través de formes arrodonides que aportaran més calma i seguretat i et transmeti el fet de ser a casa.

Carregar els espais amb atenció a la decoració és una bona idea per transmetre allò realment sentir al gust arribar a una casa. Aquestes són les claus per aconseguir-ho:

 • Simplificar: Elimina el desordre i les coses innecessàries de casa teva per crear un espai net i organitzat que et transmeti pau i harmonia.
 • Connexió amb la natura: Integra elements naturals en la decoració de casa teva, com plantes, flors i materials orgànics, per portar l’energia i la bellesa de la natura al teu espai.
 • Espais funcionals: Dissenya casa teva de manera que cada espai tingui una funció clara i útil, evitant acumular objectes o mobles que no siguin necessaris.
 • Il·luminació natural: Aprofita al màxim la llum natural a casa teva, obrint les cortines i col·locant miralls estratègicament per augmentar la lluminositat i crear un ambient càlid i acollidor.
 • Colors i textures equilibrats: Tria una paleta de colors harmoniosa i utilitza diferents textures en la decoració per crear un ambient visualment agradable i reconfortant.
 • Moments de calma i relaxació: Dedica espais a casa teva per al descans i la meditació, com una zona de lectura o un racó de relaxació, on puguis desconnectar i recarregar energies
 • Personalització: Afegeix elements que reflecteixin la teva personalitat i els teus gustos individuals, creant una llar única i autèntica que et faci sentir realment a casa.
 • Manteniment i cura: Dedica temps i esforç a mantenir la teva llar net i ordenat, realitza tasques de neteja i manteniment de manera regular per preservar l’harmonia i l’equilibri al teu espai.
 • Ambient saludable: Control de temperatura i humitat per evitar problemes respiratoris.
 • Ús d’aromes suaus i naturals que afavoreixen la relaxació.
 • Reducció de sorolls molestos per a un millor descans.
 • Espai Positiu: Una llar ordenada afavoreix un flux energètic positiu, incrementant el plaer en arribar a casa.

Beneficis del Homefullness

La pràctica de l’homefullness pot oferir una sèrie de beneficis, com ara:

 1. Reducció de l’estrès i l’ansietat: En practicar l’atenció plena a casa, es pot reduir la preocupació i l’ansietat, cosa que porta a una sensació de calma i tranquil·litat.
 2. Millora de la qualitat del son: L’homefullness pot ajudar a promoure un somni més reparador i profund, ja que facilita la relaxació i redueix els pensaments intrusius que poden interferir amb el son.
 3. Major autoconeixement i autoacceptació: En practicar la consciència plena a casa, es pot arribar a comprendre millor un mateix, acceptar-se tal com s’és i treballar en àrees de millora personal.
 4. Millora de la concentració i l’atenció: L’atenció plena a la llar pot enfortir la capacitat de concentrar-se en el present i millorar l’atenció a les tasques i activitats diàries.
 5. Foment de relacions més saludables: En cultivar l’atenció plena a casa, es pot millorar la comunicació i la connexió amb les persones que ens envolten, cosa que pot portar a relacions més satisfactòries i harmonioses.
 6. Major resiliència emocional: La pràctica de l’atenció plena a la llar pot ajudar a manejar de manera més eficaç les emocions negatives i afrontar els desafiaments de la vida amb més calma i claredat.

La pràctica de l’homefullness pot portar a una sensació més gran de benestar emocional, mental i físic, la una vida més plena i satisfactòria a la llar. La seguretat i comoditat de la llar milloren significativament el benestar mental i emocional.

Aquestes pràctiques de Homefullness no només milloren l’estètica de la llar, sinó que també tenen un impacte profund en la salut física i mental dels que hi habiten, promovent un estil de vida més serè i feliç.

A Vincle t’ajudarem a trobar la teva casa ideal per gaudir del homefullness. Descobreix totes les nostres propietats i posa’t en contacte amb el nostre equip.